Kruidige linzenmaaltijdsoep

Geplaatst op

Met deze maaltijdsoep heb je snel een complete en gezonde maaltijd op tafel! Deze vegetarische versie is gevuld met groenten, kruiden en linzen en bevat alle bouwstoffen, mineralen en vitamines die je nodig hebt.  Liever met vlees:  de soep is ook lekker met gebakken chorizo, spekjes of (gezond alternatief) casselerrib.

Ingrediënten (voor 6 personen):

2 grote winterwortels (geschild)
scheutje olijfolie
2 uien, gesnipperd
2 cm verse gember, geschild en gehakt
1 teen knoflook, geperst
1 mespunt chilivlokken
1 tl garam masala
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
1 l groentebouillon (vers of uit een pot)
250 gram rode linzen (gedroogd)
4 tomaten in kleine stukjes
2 el balsalmico azijn
2 bosuitjes in ringetjes
handje peterselie (gehakt)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de wortels in stukjes van 2 cm en leg deze op een bakblik. Bestrooi met wat peper en zout giet er wat olijfolie over. Hussel door elkaar en schuif 20 minuten in de oven.

Verwarm wat olie in een soeppan en fruit de uien op laag vuur. Als ze glazig zijn voeg je de gember, knoflook, chilivlokken, garam masala, komijn, koriander en zout toe. Bak even  mee en voeg dan de tomaten, linzen, en bouillon toe. Laat zachtjes sudderen tot de linzen gaar zijn (ca. 25 min).

Voeg wortel en balsalmico azijn toe. Pureer de soep met de staafmixer glad. Schep de soep in kommen en bestrooi met de gehakte peterselie.

Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *