Voor een housewarming feestje mocht ik onlangs de catering verzorgen. Ook aan de kinderen werd gedacht! Deze pizzatwisters zijn weer eens wat anders dan de platte variant, makkelijk om uit het vuistje te eten en super lekker! In no-time heb je een verrassend hapje, dat ook bij volwassenen erg in de smaakt valt.
Ingrediënten (18 twisters):
1 rol kant-en-klaar pizzadeeg
1 potje pizzasaus
6 plakjes parmaham
Italiaanse kruiden (tijm, oregano)
Bereiding:
Haal het pizzadeeg uit de verpakking en rol het gelijkmatig uit. Verdeel de tomatensaus met een lepel over het deeg. Leg de plakjes parmaham naast elkaar op het deeg. Strooi er de kruiden over.
Snijdt het belegde deeg met een scherp mes in repen van ongeveer 2 cm breed. Dit is een lastig klusje want als je mes niet goed scherp is kan het zijn dat de parmaham vooral bij de vetrandjes niet helemaal doorgesneden is.
Pak een reep deeg bij het uiteinde vast en vouw dit dubbel. Pak dan de beide uiteinden beet en draai deze in een spiraal tot een mooie twister. Leg de twisters op een met bakpapier beklede bakplaat.
Strooi er dan eventueel nog wat geraspte kaas over.
Bak de twisters in een voorverwarmde oven, 200 graden, tot ze goudbruin zijn (15 min).