Een lekker stuk brood met brie en honing is op zich al zalig, maar wel een tikje saai misschien. Maar niet met een topping van Dukkah. Dit Oosterse mengsel van gehakte noten en specerijen geeft het broodje een heerlijk warme, pittige smaak.
Ingrediënten voor 4 sandwiches:
½ stuk roombrie
8 sneeën stevig volkoren tarwebrood
honing
Sla (liefst eikenblad), alfalfa of andere kiemgroenten
1 dun gesneden rode ui, uit het zuur*
2 eetlepels Dukkah**
Voor een snelle zoetzure ui:
1 grote rode ui in dunne plakjes laten marineren in een mengsel van:
50 ml witte wijnazijn (of Balsalmico azijn)
1 eetlepel honing
1 theelepel zout
1 grote rode ui, in dunne plakjes
Voor de Dukkah:
150 gram gemengde noten
1 tl koriander + komijnpoeder
1 el gemalen venkelzaad
1 el sesamzaad
1 tl grof zeezout
1 tl rode chilivlokken
De noten en specerijen kort bakken op hoog vuur. Afkoelen en in blender malen tot een grof mengsel (de noten mogen nog wel stukjes zijn). Voldoende voor 1 jampotje.
Bereiding:
Beleg een snee brood met eikenbladsla en plakjes brie. Flink wat honing erover en hierop wat ringen zoetzure ui. Tenslotte zeker een theelepel (meer mag ook) Dukkah erover strooien…. Mmm zo heb je nog nooit een broodje brie gegeten!