Broodje Steak & Onion

Geplaatst op

Omdat niet iedereen blij wordt van een broodje hummus of geitenkaas: deze keer een hartige variant met vlees. Maar wel eentje met een pittige twist!

Ingrediënten voor 4 broodjes:
2 biefstukken, 150 gram elk
zout & peper (vers gemalen)
4 bolletjes (het liefste van buiten knapperig en zacht van binnen)
knapperige sla (ijsberg of rucola)

2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels yoghurt of kwark
1 eetlepel mierikswortel (uit een potje)
handje fijn gesneden peterselie

Voor een snelle zoetzure ui:
50 ml wijn- of appelazijn
1 theelepel honing
1 snufje zout
1 grote rode ui, in dunne plakjes

Bereiding:
Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Begin met de snelle zoetzure ui. Daarvoor meng je azijn met de honing en snufje zout in een kommetje. Goed roeren, totdat de honing is opgelost. Voeg dan de gesneden ui erbij en klaar! De uitjes worden zacht en knapperig door het zuur van de azijn. Laat dit lekker staan terwijl je verder gaat met het sausje.  Meng hiervoor alle ingrediënten in een kommetje. Snij de broodjes open en besmeer beide helften met het sausje.

Dep de biefstukken droog met keukenpapier en bestrooi beide kanten met zout. Doe dit direct voor het bakken want zout onttrekt vocht uit het vlees. Verhit ongezouten boter in een hete pan en wees daarmee niet te zuinig. Voeg een klein scheutje olie bij de boter. Laat de boter goed smelten tot hij goudbruin is. De combinatie van boter en olie zorgt ervoor dat je de rijke botersmaak houdt, en de olie zorgt voor hogere temperaturen waardoor de biefstuk mooier dicht schroeit, zonder dat het vlees verbrandt. Laat de biefstukken aan beide zijden dichtschroeien. Zet dan het vuur lager en bak nog 1 a 2 minuten per kant (medium rare).  Haal het vlees uit de pan en bestrooi met vers gemalen peper. Wikkel de biefstuk losjes in aluminiumfolie, met een kleine opening voor de stoom. Laat 3 minuten rusten.

Snijdt de biefstukken in plakjes van een halve cm dik.  Beleg de broodjes met wat sla, plakjes biefstuk en leg er tenslotte wat uitjes bovenop.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *