Op de foto: gevulde champignons (boven), bladerdeeg met geitenkaas, rozemarijn & honing (rechtsboven), brosse broodhapjes met bacon & amandel (midden), bladerdeeg met chorizo & pesto (rechts beneden), zalm met ricotta & dille (beneden), wrap makreel & koolrabi (links onder).
Met deze hapjes kan je voor de dag komen!
Lekkere en originele hapjes en heus niet moeilijk om te maken. De hapjes op de foto maakten we voor Kerst, we waren er een ochtend mee zoet. Eerlijkheidshalve moet ik erbij zeggen dat ik een fijne hulp aan Margit had, die handig en met veel geduld de brosse broodhapjes heeft gemaakt!
Recept brosse broodhapjes met amandel en bacon
Ingrediënten (30 stuks):
– 15 sneetjes witbrood (liefst een hoog ‘bus’brood)
– gezouten roomboter (op kamertemperatuur)
Voor de vulling:
– 200 gram pittige kaas (geraspt)
– 75 gram amandelschaafsel
– 4 plakjes bacon
– 2 eierdooiers
– 2 tl mosterd
– 100 ml zure room
Ook nodig: een mini muffintray (24 rondjes), uitsteker 7 cm Ø
Verwarm de oven voor op 160 graden. Begin met het uitsteken van 30 rondjes. Als het goed is gaan er 2 rondjes uit één snee brood. Beboter elk rondje met roomboter en pers ze met de boterkant naar beneden in de muffinvormpjes. Bak ze in 20 minuten tot ze goudbruin en bros zijn. Haal uit de oven en laat de broodcups afkoelen in het bakblik.
Voor de vulling bak je de plakken bacon in een koekenpan met een beetje olie krokant. Tip: je kunt bacon ook heel goed in de magnetron bakken! Leg de plakken op een dubbele laag keukenpapier en vouw er nog een laag papier overheen. Bak ca. 1 ½ á 2 minuten op 900 watt. Hak de krokante bacon in kleine stukjes.
Meng kaas, amandelschaafsel, eidooiers, mosterd, bacon en zure room door elkaar. Breng op smaak met peper (zout is niet nodig, dat zit in de kaas en bacon). Vul de voorgebakken broodcups met de vulling en bak af in de oven op 180 graden, gedurende 10 minuten.
Deze hapjes kan je heel goed een dag eerder maken en op de dag zelf nog even opwarmen in de oven. Invriezen gaat ook prima.