Een zalig romig herfstsoepje! De combinatie van zoete mais met knolselderij en frisse gele paprika pakt verrassend goed uit. Deze soep staat binnen een uur op tafel en is zeer de moeite waard om te proberen!
Ingrediënten:
800 ml kippenbouillon (liefst vers, maar pot of tablet mag ook)
½ knolselderij in blokjes
1 blik/pot mais
1 gele paprika in blokjes
1 grote ui
1 teentje knoflook
1 el olijfolie
100 ml crême fraiche
1 tl kerriepoeder, korianderpoeder en kurkuma
1 mespunt rode chilivlokken
1 mespunt witte peper
Voor de topping: 1 bosui en gehakte peterselie
Begin met het snipperen van de ui en knoflook. Verwarm de olijfolie in een soeppan en smoor de ui en knoflook zachtjes gedurende 2 minuten. Voeg de kerrie, koriander, kurkuma en rode chilivlokken toe en laat nog eens 2 minuten zachtjes smoren. Als het te droog is, voeg dan een scheutje bouillon toe. De knolselderij- en paprikablokjes en de rest van de bouillon toevoegen. Met deksel op de pan ca. 30 min. zachtjes laten sudderen (niet koken). Voeg de mais na 20 minuten toe en laat nog 10 min. mee garen.
Als de groenten gaar zijn, de pan van het vuur afhalen, crême fraiche toevoegen en met staafmixer glad pureren. Op smaak brengen met witte peper.
Schenk de soep in een kom en garneer met bosui en peterselie. Zalig soepje!