Groenten zoals paprika, courgette, aubergine, tomaat en ui worden lekkerder als je ze in de oven roostert. Met wat olijfolie, tijm en wat zout krijg je een heerlijk zoete smaak.
Het recept is heel simpel: was de groenten, snijd ze in grote stukken en hussel alles in een groot bakblik door elkaar met wat olijfolie, tijm en wat zout. In een voorverwarmde oven (180 graden, hete lucht 170 graden) ongeveer 45 laten garen tot ze zacht zijn en aan de randjes bruin geroosterd.
Eenmaal uit de oven heb je een heerlijke ratatouille (lekker met kip en rijst).
Ingrediënten voor de ratatouille:
1 courgette
1 aubergine
2 paprika’s
4 tomaten, in kwarten
2 teentjes knoflook, gehak
2 uien in parten
2 el olijfolie
½ tl zout
1 el verse of gedroogde tijm
De groenten zijn ook een heerlijke basis voor een curry.
Smoor een gesnipperde ui met knoflook zachtjes in olijfolie. Voeg 1 el kerrie, ½ el korianderpoeder en ½ el komijn poeder toe, een mespunt rode chili vlokken, 1 stengel gehakte sereh (citroengras) en 2 cm geraspte gemberwortel. Bak de kruiden 2 min. mee. Hak de geroosterde groenten grof (of pureer met de staafmixer) en voeg samen met een pakje kokosroom toe. Verwarm alles nog even door.
Lekker met rijst en een frisse gemengde bladsalade.