Romige tagliatelle met doperwten- muntsaus

Geplaatst op

Tagliatelle met doperwten- muntsaus

Een heerlijk zomers gerecht met romige pasta, doperwten, munt en frisse citroen.
Voor ons ook bijzonder want het zijn de eerste erwtjes uit onze eigen moestuin!  Als je de kans hebt, ga dan zeker voor vers dat smaakt zoveel zoeter en knapperiger.

Ingrediënten (voor 4 personen):
400 gr tagliatelle
300 g doperwten (liefst vers, maar diepvries is een goed alternatief)
2 teentjes gehakte knoflook
rasp en sap van 1 citroen
1 handje muntblaadjes
125 ml crème fraîche (light)
50 g geraspte Parmezaanse kaas + een beetje voor de garnering
½ gehakte rode peper of ½ tl gedroogde rode peper

Begin een grote pan met licht gezouten water aan de kook te brengen. Blancheer hierin de doperwten ± 2 min. Schep met een schuimspaan de doperwten eruit en doe driekwart hiervan in de mengkom van een keukenmachine. Doe de knoflook, citroenrasp en de helft van het sap, munt, crème fraîche en geraspte kaas toe. Pureer tot een gladde saus.

Voeg intussen de pasta toe aan het kokende water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en doe terug in de pan.

Voeg de doperwtensaus toe en schep om. Voeg wat zout en peper toe. Voeg de apart gehouden doperwten toe. Strooi er nog wat geraspte kaas en muntblaadjes over.
Voor een niet-vegetarische versie kan je kipdijfilets marineren met kerrie, komijn, paprikapoeder en sap van ½ citroen. Bak of grill de kipdijfilets totdat ze door en door gaar zijn en voeg toe aan de saus.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *