Een heerlijk gerecht, bereid met verse ingrediënten en bomvol smaak. Zaligheid gegarandeerd!
Voor 4 personen:
4 visfilets (Pangasius, Tilapia, kabeljauw of een andere platte witte vis)
1 venkel (in dunne reepjes)
100 gram verse spinazie (of 200 gram diepvries)
2 teentjes knoflook
1 rode peper (gehakt)
4 ansjovisfilets + één eetlepel ansjovisolie
1 eetlepel kappertjes
handje gehakte peterselie
1 citroen (alleen het sap)
Lekker met rijst, tagliatelle of Griekse pasta (zie foto)
Neem een hoge pan en zet het vuur half hoog. Smoor de kappertjes, knoflook, de rode peper en de helft van de peterselie en de ansjovis in één eetlepel ansjovisolie. Het begint al direct zalig te ruiken! Haal één eetlepel van dit mengsel eruit en hou apart. Voeg dan de gesneden venkel en de spinazie toe. Teveel vocht eventueel afgieten. Neem een koekenpan en verhit op middelhoog vuur een flinke scheut olijfolie of ansjovisolie. Voeg het apart gehouden kappertjesmengsel toe en leg hier de visfilets op. In ca. 4 minuten zachtjes laten garen, halverwege keren.
Let op dat de vis niet te gaar wordt. De vis mag van binnen best nog glazig zijn want ze gaart altijd nog wat na.
Kook de pasta of de rijst en doe deze in een mooie platte schaal. Verdeel het venkel-spinaziemengsel erover en leg de visfilets er bovenop. Strooi tenslotte de peterselie en citroensap erover.
Eet smakelijk!