Zalige tomaten-venkelsoep

Geplaatst op

Deze soep zit boordevol groenten en kruiden. Dat geeft hem zoveel smaak dat een bouillon of toegevoegd zout niet nodig is!  Door de tomaten te roosteren in de oven worden ze lekker zoet.

Serveer de soep in een glas, dat staat erg mooi en feestelijk!

INGREDIËNTEN (voor 8 glaasjes):
800 gram tomaten
3 teentjes knoflook (geplet)
1 ui
1 venkel
1 grote wortel
3 stengels bleekselderij
3 eetlepels balsamico azijn
3 eetlepels olijfolie + een scheut om in te bakken
1,5 theelepel gemalen venkelzaad
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruidenmix
handje basilicum (blaadjes + stengels)
peper/zout naar smaak

BEREIDEN:

Begin met het voorverwarmen van de oven op 210 graden. Snij de tomaten in partjes en doe ze samen met de knoflook in een ovenschaal. Sprenkel er de olijfolie en balsamico azijn over.  Even husselen en in het midden van de oven, circa 15 minuten tot ze zacht zijn.

In de tussentijd kan je de groenten klaar maken. Snij hiervoor de ui, venkel, bleekselderij en wortel in kleine blokjes (brunoise). Snij de steeltjes van de basilicum fijn en voeg toe. Smoor alles zachtjes in een hoge (soep)pan met een scheut olijfolie, circa 15 minuten.

Haal de tomaten uit de oven en laat iets afkoelen. Pureer de tomaten met een staafmixer, en voeg daarna toe aan de gesmoorde groenten.  Breng de soep op smaak met peper en evt wat zout.

Schenk de soep in glaasjes en garneer met gescheurde blaadjes basilicum.  Scheuren is beter dan snijden, dit geeft meer smaak.   Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *